Tips voor het zoeken naar een baan in de juridische sector

Een baan zoeken in de juridische sector kan een beproeving zijn, maar er zijn verschillende manieren om de jacht te vergemakkelijken. Door gebruik te maken van enkele basistips en hulpmiddelen vind je snel de baan die bij je past. We geven je tips hoe je het beste online vacatures Rotterdam kan doorzoeken, hoe je het netwerk van vrienden/familie en kennissen optimaal kan gebruiken en hoe je social media kan gebruiken voor je zoektocht naar een baan. Lees verder!

Tip #1: Gebruik je netwerk

Netwerken is een van de krachtigste en efficiƫntste manieren om een baan te vinden. Als je een baan zoekt, is het een goede optie om vrienden en kennissen uit je netwerk te vragen. Je connecties kunnen waarschijnlijk vacatures delen waarvan ze op de hoogte zijn voordat ze zelfs openbaar worden gemaakt. De kans is vaak groter om een baan te krijgen als je de juiste connecties hebt. Probeer te praten met mensen die je kent die invloedrijk zijn binnen de juridische sector of grote netwerken hebben. Je netwerk kent misschien ook pas begonnen vacaturesites die je kunt gebruiken om je zoektocht naar een baan te verbeteren.

Tip #2: Neem rechtstreeks contact op met advocaturen

Een andere goede sollicitatie tip is om direct contact op te nemen met advocaturen. Zelfs als een bedrijf op zijn website geen directe vacatures heeft voor de functies die bij je vaardigheden passen, kun je alsnog overwegen om een telefoon of e-mail te sturen. Bij het zoeken naar een baan moet je alle instrumenten die je hebt optimaal benutten. Veel werkzoekenden gebruiken alleen vacaturesites en overwegen niet om direct contact te zoeken met het bedrijf of advocatuur. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid bent voordat je persoonlijk langs gaat, dus hou een cv bij de hand en eventuele aanbevelingsbrieven.

Tip #3: Maak goed gebruik van sociale media

Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram zijn niet alleen bedoeld om met vrienden te chatten en je favoriete memes te posten. Veel werkzoekenden plaatsen hun cv op deze platforms en gebruiken statusupdates op sociale media om te zoeken naar vacatures. Je vrienden en volgers hebben mogelijk vacatures en contacten in verschillende juridische sectoren. Stuur collega’s uit het verleden een bericht en combineer je berichten met relevante hashtags om je netwerk een beter beeld te geven van de juridische sector waarin je zou willen werken. Succes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *