Welke problemen kunnen ontstaan bij een onderaanneming?

Als je als aannemer anderen wilt aannemen om werk uit te voeren onder jouw leiding, kan dit risico’s met zich meebrengen. Het is dus belangrijk om je van te voren bewust te zijn van de problemen die kunnen ontstaan bij een onderaanneming, zo kun je een advocaat inschakelen om conflicten voor te zijn. Om niet voor verrassingen te komen staan, hebben wij alvast een aantal vaak voorkomende problemen op een rij gezet.

Geen duidelijke afspraken over verantwoordelijkheden

Een van de grootste problemen die kunnen ontstaan is op het gebied van communicatie. Als gevolg kan het gebeuren dat je te maken krijgt met vertragingen of werkzaamheden die niet juist worden uitgevoerd. Wanneer je een onderaannemer inschakelt, is het daarom erg belangrijk om afspraken te maken over de taken van deze onderaannemer. 

Het project wordt niet juist uitgevoerd

Tijdens werkzaamheden komt het vaak voor dat een project niet op de juiste manier wordt uitgevoerd, terwijl dat wel de verantwoordelijk van de onderaannemer is. Dit kan uiteindelijk uitlopen op een eindeloze discussie, waarbij de opdrachtgever alleen de hoofdaannemer aansprakelijk kan stellen. Zorg er dus voor dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt tussen de hoofdaannemer en onderaannemer en ga in onderhandeling om een goede overeenkomst te vinden. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te controleren of de onderaannemers het werk uitvoeren zoals jij in gedachten hebt. 

Betalingen komen niet

Werken met onderaannemers brengt altijd een risico met zich mee en het kan altijd gebeuren dat het niet lukt om betalingen uit te voeren. Betalingen die niet worden voldaan kunnen erg veel problemen en conflicten met zich meebrengen, dus stel van tevoren duidelijke contracten op met de onderaanneming en de opdrachtgever waarin het duidelijk is wat er gebeurt wanneer de uitbetaling niet plaatsvindt door een van de partijen. 

Bij wie moet ik zijn als er iets misgaat?

Wanneer je een conflict met de onderaannemer wilt vermijden, kun je een advocaat inschakelen. Deze advocaat helpt je om een contract op te stellen en staat je bij tijdens eventuele conflicten. Op deze manier voorkom dat je er alleen voor komt te staan tijdens een conflict, of dat bepaalde zaken niet goed geregeld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *